More

  Kongsberg Maritime lanserer banebrytende teknologi

  Bruker sensorer og kunstig intelligens for å bygge en 3d modell rundt skipet.

  Med hjelp av flere sensorer kombinert med intelligent programvare, skal Kongsberg hjelpe navigatøren med å se det store bildet. Erfaringen fra arbeidet med autonome skip har vært en av grunnsteinene når Kongsberg nå lanserer Intelligent Awareness (IA). Systemet er utviklet med et mål om å redusere risikoen et skip har når det seiler under nedsatt sikt, trafikkert farvann eller på natten.

  Sensor data kombinert med intelligente systemer gir navigatøren en større oversikt(Illustrasjon: Kongsberg Maritime)

  Ser det øyet ikke kan se

  Systemet bruker Lidar teknologi for å bygge opp en 3d modell rundt skipet. Dette fungerer ved at rundt 300 000 stråler blir sendt ut av sensoren, og tiden det tar før strålen blir reflektert avgjør distansen til omkringliggende objekter. Kunstig intelligens vil lese informasjon fra ombord monterte HD kameraer, og vil kunne avgjøre blant annet stoppdistanse og karakteristikker fra skip og objekter i sjøen.

  Les også: Havyard med hydrogenprototype

  » Vi kan bruke IA teknologien på alle skip der det er behov for større situasjons oppfattelse. Dette er det første kommersielle systemet som har blitt lansert, og presenterer informasjonen i et enkelt grensesnitt som vil føre til bedre sikkerhet og effektivitet» sier teknisk produkt sjef i Kongsberg Maritime, Marcus Hirvonen.

  Nytt samarbeid

  Kongsberg Maritime har inngått samarbeid med det Japanske rederiet Mitsui OSK lines for å utvikle sitt eget IA system. Dette skal monteres på passasjerferjen Sunflower, som trafikkerer mellom Kobe og Oita i Japan.

  Passasjerferjen Sunflower skal utstyres med IA-systemet fra Kongsberg Maritime(Illustrasjon: Kongsberg Maritime)

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...