More

  CPIH og Equinor undertegner samarbeidsavtale om havvind

  CPIH (China Power International Holding) og Equinor har undertegnet en intensjonsavtale om å samarbeide om havvind i Kina og Europa.

  Intensjonsavtalen åpner også opp for et eventuelt utvidet samarbeid mellom de to selskapene. – Kina øker raskt bruken av fornybare energikilder og naturgass. Landet satser for fullt på å bli verdens største marked for havvind innen 2030. Som en stor aktør innen havvind ser Equinor frem til å samarbeide med CPIH om å utvikle havvind, sier konserndirektør for Nye energiløsninger, Pål Eitrheim.

  Skal tilføre bransjen erfaring

  – Som en ledende kraftprodusent i Kina, er vår internasjonale strategi å bli en ledende leverandør av energi globalt. Intensjonsavtalen mellom CPIH og Equinor er et stort steg videre for begge selskaper inn i nye markeder for fornybare energikilder og mot et langsiktig strategisk samarbeid. Vi er overbevist om at samarbeidet mellom CPIH og Equinor i Kina og Europa vil tilføre bransjen omfattende erfaring, kunnskap og ekspertise. Vi ser frem til å styrke samarbeidet og utvikle en bærekraftig energivirksomhet sammen med partneren vår både i hjemmemarkeder og utenlands, sier administrerende direktør for CPIH, Jun Tian. 

  Intensjonsavtalen ble undertegnet i Beijing 25. september av administrerende direktør i CPIH, Jun Tian, og konserndirektør Pål Eitrheim fra Equinor. Ministerråden fra den norske ambassaden Mattis Raustøl deltok også i seremonien. Equinor meldte tidligere denne måneden at de skal bygge ut tre store havvindprosjekter i Doggerbank-området.

  Equinor i Kina
  Equinor har vært i Kina siden 1982. Oljefeltet Lufeng, som er et partnersamarbeid med China National Offshore Oil Corporation (CNOOC) i Sør-Kinahavet, var det første internasjonale feltet selskapet var operatør for.

  Det skjedde i 1997, og feltet var i produksjon fram til 2009. Equinor har en etablert virksomhet innen råoljehandel i Kina, og samarbeider om internasjonal oppstrømsvirksomhet med en rekke kinesiske selskaper, blant annet CNOOC, China National Petroleum Corporation (CNPC), Sinochem og Sinopec. 

  Om CPIH
  China Power International Holding Limited (CPIH) er et datterselskap i det statseide selskapet State Power Investment Corporation (SPIC) som utvikler og driver kraftprosjekter innen tradisjonell og fornybar energi. Innen utgangen av 2017, hadde CPIH en samlet installert kapasitet på 35,17 GW, hvorav 44,87% kommer fra fornybar energi.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...