More

  Havyard: et steg nærmere hydrogen- prototype

  Havyard langt fremme i utviklingen av hydrogenløsninger til skip.

  Skipsteknologiselskapet Havyard med base i Fosnavåg, har nå tatt det neste steget mot et hydrogen system for større skip. Selskapet er nå inne i en godkjenningsfase og har signert flere kontrakter med leverandører av hydrogentanker og brenselceller .Selskapet er nå inne i en godkjenningsfase, og har signert flere kontrakter med leverandører av hydrogentanker og brenselceller.

  Batteri gir ikke nok energi

  Hvis større skip skal seile utslippsfritt med høy fart over større distanser, gir ikke batteriløsningen nok energi. Brenselceller som blir drevet av hydrogen er løsningen, og Havyard Design & Solutions og Norwegian Electric Systems samarbeider i utviklingen av systemet, som vil bli det største for denne skipsstørrelsen. Tank leverandøren Linde Engineering, sammen med PowerCell Sweden AB som skal levere brenselscellene, er viktige samarbeidspartnere for Havyard i godkjenningsfasen.

  Les også: Ocean Space Center får 55 millioner

  Glade for å få Linde på laget

  Prosjektleder i Havyard Group´s FreeCO2ast prosjekt, Kristian Osnes, sier Linde spiller en viktig rolle i utviklingen og produksjonen av kryogene gasser. – Vi tror de er den rette partneren for å finne løsninger på trygg lagring og kontrollbarrier for kryogene gasser ombord på skip. Regelverket for disse løsningene er enda ikke utviklet, derfor er vi glade for at vi har Linde med på laget, når vi nå går inn i en godkjenningsfase.

  Mange likheter med ferje prosjekter

  Kristian Osnes sier at brenselcellene har flere likheter med batteriteknologien som NES allerede har brukt på flere ferjeprosjekter. Han tror det vil være til stor hjelp, når de nå tar et steg videre, fra batteri til hydrogen.

  Les også: Nå skal Hurtigruten gå med biodiesel

  Tilbys Havila Kystruten

  Havyard vil nå tilby denne løsningen til Havila Kystruten for ettermontering.Havila Kystruten AS skal fra fra 1. januar 2021 drifte 4 av 11 skip i Hurtigruten. Utviklingen av hydrogensystemet, er en del av PilotE prosjektet et samarbeid mellom Havyard selskapene og forskningsinstitusjonene Sintef og Prototec.

  Link til Havyard

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...