More

  Multi Maritime med strategisk oppkjøp

  Førde-selskapet kjøper opp samtlige aksjer i Polarny Maritime. Nå ser Multi Maritime mot utlandet.

  Multi Maritime har vokst seg store innenfor skipsdesign, etter at de har vunnet en rekke kontrakter, spesielt i ferjesektoren. Førde-selskapet har i lengre tid sett et behov for å utvide kapasiteten, for å kunne satse internasjonalt og utvide kompetansen innen andre skipstyper.

  Gir større kapasitet og bredde

  Administrerende Direktør i Multi Maritime, Mikael Johansen og styreleder i Polarny Maritime,Gustav Johan Nydal er svært fornøyde med avtalen: «dette vil være et løft for begge selskapene og sammen får vi et enda sterkere kompetansemiljø med større bredde og kapasitet».

  Les også: Nå skal DOF jobbe smartere med kunstig intelligens

  Var for små til å ta på seg store prosjekt

  Polarny Maritime har 11 ansatte, og kan med samarbeidspartnere oppnå en total kapasitet på 20 personer. Florø-selskapet har opparbeidet seg lang erfaring innen design av spesialtankskip, men har de siste årene utvidet kompetansen til å også gjelde utvikling av bil og passasjerferjer. I tillegg har de kompetanse innen oppdrettsnæringen og landbasert prosessindustri.

  Les også: Her er Kystvaktens nyeste fartøy

  «VI HAR BLITT FOR SMÅ TIL Å TA PÅ OSS STORE PROSJEKT OG TIL Å KUNNE SATSE MER INTERNASJONALT. SAMTIDIG HAR VI HATT ET ØNSKE OM Å FÅ TIL ET STØRRE SKIPSINGENIØRMILJØ I SUNNFJORD, OG DET FÅR VI TIL NÅR VI BLIR EN DEL AV MULTI MARITIME AS

  Styreleder i Polarny Maritime, Gustav Johan Nydal.

  Eid av Sunnmøringer

  Multi Maritime med base i Førde har i dag 30 ansatte, og sammen med samarbeidspartnere har de en total kapasitet på ca 50 personer. I løpet av de siste årene har selskapet levert design til over 100 nybygg, blant annet flere av de nye elektriske ferjene. Bak selskapet står Fiskerstrand Holding, som eier Fiskerstrand Verft. De kom inn på eiersiden i 2010.

  Les også: Solstad tildelt betydelig kontrakt

  Beholder avdelingskontorene

  Samtlige ansatte i Polarny Maritime, vil fortsette i selskapet samtidig som Multi Maritime vil beholde hovedkontoret i Førde og avdelingskontorene i Bergen og Florø.

  Multi Maritime

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...