More

  Stadyard bygger toppmoderne ringnot- og trålerfartøy

  Marin Teknikk har designet fartøyet for Skår Senior AS, med levering i desember 2021.

  Skår Senior AS i Herøy oppgraderer flåten med en nyutviklet kombinert ringnot og pelagisk trålerfartøy. Fartøyet er designet av Marin Teknikk og skal bygges ved Stadyard AS, utenfor Måløy.

  Klargjøres for fabrikk

  Fartøyet er spesialdesignet etter rederiets ønsker, der det er lagt vekt på toppmoderne snurpe- og trålutstyr, samt 500m3 RSW lastetanker og vacuum system for mest mulig skånsom behandling av fisken.  Skår Senior vil erstatte MS Jøkul, og vil bli ca 48 meter langt og 12 meter bredt. I tillegg vil fartøyet klargjøres for en mindre fabrikk til prossesering av fisk ombord. Skroget er designet for å redusere forbruk og utslipp. Innredningen er tilpasset 10 personer og fartøyet vil ha en av de lavere is-klassene.

  Lokale leverandører

  Flere lokale leverandører er satt til å levere utstyr til fartøyet. Brunvoll Volda vil levere fremdriftssystemet og MMC First Process skal levere RSQ system og fiskehåndteringsutsyr. Denne kontrakten er en annerkjennelse for det lokale samarbeidet mellom de ulike leverandørene på nordvestlandet.


  Fra venstre: Malvin Silden og Agnar Lyng fra Stadyard AS, Roy Skår og Arve Moltubakk fra Skår Senior AS og Jarl-Åge Vågsholm og Richard Gjerde fra Marin Teknikk AS.

  – Vi er svært tilfredse og takknemlige med å lande slike avtaler som sikrer arbeidsplasser på Stadyard, Marin Teknikk og ellers med våre andre faste og svært dyktige lokale underleverandører, samt skape aktivitet ellers rundt om i det maritime miljøet i Norge. Det er også spennende og givende å få jobbe tett sammen med dyktige redere i regionen, sier Agnar Lyng i Stadyard AS.

  Fakta om Skår Senior AS

  Selskapet er eid av søskene Roy Skår og Janita Skår, som sammen eier 90 prosent i rederiet. I tillegg eier søskenbarnet Jan-Arve Drabløs 10 prosent i rederiet fra Kvalsvika. Skår Senior AS omsatte for 26,4 millioner norske kroner i 2018.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...