More

  Kystrederiene ansetter

  På nyåret kommer Lena Kristoffersen på plass som Kystrederienes administrasjonskonsulent. – Hun vil bidra med sin brede erfaring fra både økonomiske og administrative ansvarsområder, forteller administrerende direktør Tor Arne Borge.

  Kundefokusert

  Hennes karriere startet som konsulent i regnskapsbyrå der hun etter hvert fikk ansvar for egen portefølje med kunder fra ulike bransjer. Selv om hun synes det rent faglige var interessant, var det under samtaler med kundene at hun virkelig ble motivert og inspirert.

  – Å bli kjent med kundene, det å føle engasjementet deres for virksomheten de drev, var viktig i det videre arbeidet mitt. Jeg er overbevist om at en slik iboende nysgjerrighet og interesse er viktig for å skape tillit og bygge relasjoner. Det er denne holdningen jeg tar med meg inn i Kystrederiene, sier Lena.

  Tilfeldig yrkesvalg

  Det var nesten tilfeldig at Lena valgte økonomi og administrasjon som utdannings- og yrkesvalg for 10 år siden. Hun var innom både reiseliv og skolevesenet, før hun tenkte at en økonomibakgrunn ville være nyttig uansett hvilken retning yrkeslivet ville ta.

  – Min bakgrunn fra yrkeslivet kan trygt sies å være tverrfaglig. De senere år som økonomi- og regnskapsansvarlig, og flere år som administrasjonskoordinator innenfor HR-faget før dette. Jeg har jobbet tett med ledelsen, og har en nyttig forretningsforståelse i bunn. Det er et stort fortrinn i jobben jeg nå skal gjøre for Kystrederiene og medlemmer, sier hun.

  Arvelig belastet

  For to år siden startet Lena på en bachelorgrad i administrasjon og ledelse, og valget av spesialisering falt raskt på kommunikasjonsfag.

  – Jeg brenner for å yte god service, drive effektiv koordinering og bidra med tydelig kommunikasjon. Dette gleder jeg meg til!, sier Lena.

  Når Lena skal fatt på spennende oppgaver innen den maritime næringen, føyer hun seg inn i rekken av familiemedlemmer som har jobbet med oppgaver tilknyttet kyst og sjø. Far, onkler, farfar og oldeforeldre var enten sjøfolk eller jobbet med å levere proviant og utstyr til skip.

  – Vi ønsker henne velkommen om bord!, avslutter Borge.


  Fakta om Kystrederiene

  Kystrederiene er landets ledende arbeidsgiver- og interesseorganisasjon for segmentene short-sea shipping og aqua-shipping i nærskipsfarten. Det omfatter blant annet både bulkfartøy, brønnbåter, fôrbåter, stykkgodsfartøy, tankfartøy, spesialfartøy og servicebåter, med mer.

  Kystrederiene har siden 1935 jobbet for kystredernes rammebetingelser, og er sjøfartslig spesialist innenfor medlemmenes sektorer.

  De fleste av medlemmene er registrert i NOR, men har også medlemmer registrert i NIS og under utenlandsk flagg.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...