More

  Marin Teknikk sikret ny designkontrakt

  Marin Teknikk fra Gurskøy skal levere design og engineeringstjenester for et nytt linefartøy. Bak bestillingen står et nytt internasjonalt fiskeriselskap. Fartøyet går under designbetegnelsen MT11112 L, og skal bygges ved Tersan Shipyard i Tyrkia, et verft som har bygd 8 fartøy med MT-design tidligere.

  Værhardt område

  Linebåten skal hovedsakelig drive fiske i Antarktis etter patagonisk tannfisk. Dette er et veldig værhardt område, og fartøyet er derfor utstyrt med høy isklasse. Marin Teknikk har tidligere designet fartøy for Ervik Havfiske, som fisker i det samme området, og rederiet har kommet med gode tilbakemeldinger på sine fartøy.

  Det er veldig gledelig at et nytt utenlandsk fiskeriselskap kommer til Marin Teknikk for å designe sin fiskebåt. Kontrakten styrker Marin Teknikk sin posisjon i det krevende og ikke minst spennende markedet innenfor design av fiskefartøy.
  Marin Teknikk

  Moderne fabrikk

  Fartøyet utrustes med et moderne autolinesystem og fabrikk, der det er lagt fokus på logistikk og skånsom håndtering av fisken. Fartøyet vil ha en lengde på 60,5 meter, bredde på 13 meter og innredningen er designet for 30 personer. Fabrikken vil bli utstyrt med systemer for å kunne ta vare på mest mulig av fisken.

  Les også: Nytt tilskudd til Kystvakten

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...