More

  Westcon skal levere batterisystemer til elektrisk katamaran

  Westcon Power & Automation (WPA) skal levere batterisystemet til Rødne Trafikk sin nyeste hurtigbåt.

  Verdens første helelektriske hurtigbåt, får en batteripakke tilsvarende 40 teslaer, før den settes i drift på Lysefjorden i april 2020. I avtalen som skal ha blitt skrevet like før jul, skal WPA i tillegg levere kontroll og fremdriftssystemer til katamaranen.

  Hurtigbåten er en elektrisk katamaran som lydløst og utslippsfritt skal gå i cruisetrafikk i Lysefjorden. Og med kraft- og automasjonssystemer utviklet og designet på Karmøy, kommer den til å kutte forbruk av diesel og tilhørende utslipp tilsvarende 270.000 liter årlig. Vi er stolte av å bidra med vår teknologi og våre løsninger om bord på nok et fartøy som er med på å flytte grenser,sier Frode Skaar, leder for marked og forretningsutvikling i WPA.

  Rødne Trafikk skal eie å drive hurtigbåten, som vil få en rekkevidde på nærmere 50 nautiske mil med 19 knops hastighet. Brødrene Aa i Hyen er allerede godt i gang med byggingen, som har en kostnadsramme på rundt 120 millioner norske kroner.

  Les også: Nå skal Vestlandet få miljøvennlige hurtigbåter

  – Teknologien utvikles stadig slik at vi nå kan levere batteribaserte systemer som gjør at fartøyet kan holde høyere hastigheter og over lengre avstander enn tidligere. Dette er to nøkkelfaktorer som vil være med å gjøre elektrisk fremdrift til et reelt alternativ for stadig flere rederier i Norge og internasjonalt fremover, avslutter Skaar.

  Rødne-båten

  Koster rundt 120 millioner kroner.
  42 meter lang og 10,3 meter bred.
  Skal ta 297 passasjerer.
  Maksfart på 19.9 knop.
  Batterikapasiteten er på 2100 KwH

  Les også: Her er Kystvaktens nyeste fartøy

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...