More

  Berg blir ny styreleder i Wilson Offshore

  Christian Wilhelm Berg blir styreleder i det danske rederiet Wilson Offshore.

  A1 Offshore Partner bytter navn til Wilson Offshore, og ansetter samtidig nordmannen Christian Wilhelm Berg som styreleder i offshore rederiet. Berg har lang fartstid som leder i offshorebransjen, og har tidligere vært konsernsjef i Viking Supply Ships og GC Rieber Shipping i Bergen. Han driver i dag sitt eget selskap, Bech Offshore.

  -Wilson Offshore har en spesialbygget flåte satt til å betjene den raskt voksende offshore vind sektoren. Fokuset fremover vil være å etablere Wilson Offshore som en ledende leverandør av high-end fartøy og å forberede selskapet på fremtidig vekst

  Påtroppende styreleder i Wilson Offshore, Christian Wilhelm Berg.

  Norske skip i flåten

  Det danske rederiet ble opprettet i 2017 og har aktivt utnyttet nedgangen i olje-og gass markedet til å kjøpe opp PSV fartøy og konvertere dem til flotell og Walk to Work skip. Rederiet har i dag 8 fartøy, der 6 av dem er direkte tilknyttet det globale vindmarkedet. Wilson Offshore ser nå på muligheten til å selge skipene som ikke er egnet til ombygging. Flere av dem har tidligere vært eid av norske rederier, blant annet Østensjø, Eidesvik og DOF.

  Ocean Zephyr
  Norske røtter: Ocean Zephyr gikk tidligere under navnet Edda Freya, og var eid av Østensjø Rederi fra 1991 til 2013. (Foto: Wilson Offshore)

  Legger ned hovedkontoret

  Wilson Offshore legger nå ned hovedkontoret i Svendborg (DK) og World Marine Offshore vil ta over den kommersielle og operative ledelsen av flåten. World Marine Offshore er allerede godt etablert i vindsektoren som leverandør av løsninger for totalentreprise logistikk og maritim styring. Som en naturlig konsekvens av dette vil konstituert administrerende direktør, Kim Wichmann-Hansen gå av 15 januar. -Vi vil takke Kim for hans bidrag til restruktureringen som har gjort det mulig for selskapet å komme videre, melder rederiet i en pressemelding.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...