More

  Multi Maritime vant prestisjeprosjekt

  Sunnfjord-selskapet har designet de nye ferjene som skal settes inn i Indre Oslofjord fra slutten av 2021.

  Våren 2019 ble Ruters båttilbud Indre Oslofjord lyst ut på anbud. Denne uken ble det klart at Boreal Sjø vant anbudet med skipsdesign fra Multi Maritime i Sunnfjord.

  -For oss er dette et prestisjeprosjekt siden design og kvalitet var en stor del av tildelingskriteriene, sier administrerende direktør i Multi Maritime, Mikael Johansen. Han legger til at dette bekrefter Multi Maritime sin posisjon innen skipsdesign.

  Kundene er vinnerene

  Administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jensen, sa i forbindelse med utdelingen av anbudet at det er passasjerene som er de virkelige vinnerene. – Det kommer til å bli fantastisk å nyte utsikten ombord, mens båtene seiler stillegående, uten
  utslipp, til rekreasjon på øyene i Indre Oslofjord.

  Får betalt for smarte løsninger

  I arbeidet med å designe de nye ferjene har Multi Maritime lagt stor vekt på komforten for passasjerer og mannskap. – Vi legger stor vekt på passasjerene sin komfort, og på å lage store uteområder. Båtene skal være behagelige for passasjerene samtidig som vi legger store ressurser i design og brukervennlighet. Ikke minst skal det være enkelt for mannskapet å drifte båten: både i form av at det er et godt arbeidssted, at båten har gode sjøegenskaper, er lett å manøvrere og ikke minst har et lavt energiforbruk.

  Nytenkende design gir økt passasjerkapasitet

  Der dagens ferjer har en kapasitet på 236 passasjerer, skal de nye ferjene kunne ta i mot 350 passasjerer. – Det er lagt vekt på universell utforming, med økt bredde på gangvegen, heis, og en slakk trapp til soldekk. Vi har lagt ned store ressurser i designet av båtene, og det er gjort innovative grep som sikrer økt passasjerkapasitet, sier Johansen.

  Røper vinnerformelen

  På spørsmål om hva som er vinneroppskriften til Multi Maritime, svarer Mikael Johansen: – Vi har sikret oss de flinkeste folkene. Å vinne et slikt prestisjeoppdrag viser at et designfirma fra Sunnfjord kan hevde seg på de største arenaene. Vi har utviklet kompetansen vår siden oppstarten i Førde i 1983, og satser kontinuerlig på kompetanseheving og utvikling. Vi har som mål om å være ledende på teknologi, avslutter Johansen.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...