More

  Viking Cruises starter nytt ekspedisjonsselskap

  Rederiet satser hardt på ekspedisjonscruise og inngår samtidig samarbeid med flere utdanningsinstitusjoner.

  Viking Cruises lanserer Viking Expeditions, og kaster seg på ekspedisjonsbølgen som sprer seg blant verdens cruiserederier om dagen. Ekspedisjonene vil starte opp samtidig som rederiet mottar to spesialbygde ekspedisjonsskip i januar 2022 og august 2022.

  Bygges i Norge

  Viking Cruises har for tiden to skip under bygging i Norge ved Vard Søviknes. I tillegg har rederiet mulighet til å utøve opsjon og kan bygge ytterligere to skip hos det Vard Søviknes. Viking Octantis er ventet å starte sin første seilas i januar 2022, med cruise til Antarktis og Nord-Amerika. Søsterskipet Viking Polaris skal være klar i august 2022, og vil debutere med ekspedisjonscruise til Antarktis.

  Storslått utsikt. (Viking Cruises)

  Samarbeider med Cambridge

  I arbeidet med å utvikle ekspedisjonene, har Viking inngått et samarbeid med flere av verdens mest prestisjefulle vitenskapsinstitusjoner, som Cambridge’s Scott Polar Research Institute. Som en del av avtalen skal forskere fra instituttet drive feltarbeid ombord, og skal også dele av sin kunnskap med passasjerene ombord.

  Illustrasjon av en av lugarene ombord.(Viking Cruises)

  Norsk gudmor

  Torstein Hagen presenterte planene under en tilstelning i Beverly Hills tirsdag kveld. Der ble det også klart at den norske polfareren og læreren Liv Arnesen blir gudmor for Viking Octantis. Arnesen var den første kvinnen som gikk alene til Sydpolen uten ekstra forsyninger.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...