More

  Samskip Frost skal hugges opp i Kvinesdal

  Green Yards sikret seg oppdraget med å resirkulere fryseskipet.

  Etter 35 års drift som fryseskip, sendes nå Samskip Frost til opphugging hos Green Yards i Kvinesdal. Skipet ble levert fra Fosen Mekaniske i 1985, og har seilt under flere navn, før skipet ble kjøpt opp av nederlandske Samskip.

  – Green Yard er stolt over å ha blitt tildelt dette oppdraget, og anser det samtidig som et gjennombrudd for vår resirkuleringsvirksomhet. Det lover godt for fremtiden at Samskip har valgt oss fremfor utenlandske konkurrenter, sier daglig leder i Green Yards, Hans Jørgen Fedog.

  Kvinesdalbedriften er sertifisert for å utføre opphugging av skip og rigger i henhold til nasjonale og internasjonale konvensjoner og regelverk. Mesteparten av opphuggingen vil skje innendørs, noe som betyr mindre risiko for utslipp til miljøet. Verftet har de siste årene tatt i bruk moderne og innovative verktøy for å bedre arbeidsmiljøet for de ansatte.

  Slepes fra Fredrikstad

  Samskip Frost skal slepes fra Fredrikstad til Kvinesdal med FFS Marines taubåt Amaranth, og vil være på plass ved verftet i løpet av uke 4. Før opphuggingen starter skal skipet tømmes for farlige materialer, og verftet vil følge opp en egen skipsgjenvinningsplan i denne prosessen. Konsulenter fra selskapet Sea2Cradle vil sammen med Samskip ha tilgang til verftet for å sikre at gjenvinningen skjer på en sikker og miljøvennlig måte.

  Bygger nytt containerskip i Norge

  Samskip er et av de første nederlandske selskapene som har et godkjent miljøstyringssystem under den nye kvalitetssikringsordningen, og rederiet satser på å kunne tilby mer miljøvennlige transportløsninger til kundene i årene som kommer.

  -Vi er alltid opptatt av å redusere miljøpåvirkningen fra våre skip fra start til slutt. Samskip Frost har tjent våre kunder i lang tid, men nå er det tid for en ny generasjon av fartøy innenfor nærskipsfartssegmentet. Akkurat nå bygger vi et nytt nullutslipps containerskip i Norge, som også vil være konkurransedyktig på pris, sier Erik Hofmeester, flåtedirektør i Samskip.

  Samskip bygger nytt containerskip i Norge. Skipet vil bli klargjort for autonom styring, og skal drives av hydrogen og brenselceller.(Samskip)

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...