More

  Evoy ansetter

  Florøbaserte Evoy har fått stor oppmerksomhet for sin hurtiggående el-båt satsning og styrker nå laget fra 1. mars med Solveig Willis som Salgs- og Markedsleder.  

  Evoy leverer nøkkelferdige plug-and-play hel-elektriske system til nye og eksisterende båter. Siden i sommer så har Evoy1 – en Polarcirkel 860 – blitt brukt til utstrakt testing og optimalisering av systemet som nå går i serieproduksjon. I august ble Evoy1 døpt av Erna Solberg og tok uoffisiell verdensrekord med 55 knop i høst. 

  Evoy har som visjon å eliminere utslipp fra båter. De har hovedkontor i Florø og systemet er designet og testet for å kunne fungere i de tøffeste forholdene i verden – hos norske oppdrettere. Som en start fokuserer de på segmentet 20 til 40 fot og innenbords fremdrift som kan kobles mot drev, vannjet eller aksel. Senere kommer utenbords og et innenbords system bedre tilpasset for fritidsbåter. 

  -Da var det veldig spennende når det dukket opp en jobb hos EVOY. Å få sjansen til å være med på denne grønne gamechangeren, gikk det ikke an å si nei til. Det er heller ikke noen minus at Leif har klart å sette sammen en så flott gjeng i teamet sitt. Jeg gleder meg til å bli grundigere kjent med produktet og til å begynne på jobben med å få produktet ut på merdkanten hos oppdretterne, sier Solveig Willis.

  Solveig Willis er fra Florø og kommer fra jobben som senior konsulent for Pixelwerk. Hun har arbeidet i oppdrettsnæringen i over 30 år og har erfaring fra både praktisk og administrativ drift av anlegg, kvalitetsledelse, salg og innkjøp. Solveig har blant annet utdanning innen akvakultur fra høyskolen i Sogndal. 

  – Jeg har alltid hatt en sterk interesse for sjøen, og har ferdes på sjøen på egenhånd, siden ganske ung alder. Dette var og noe av utgangspunktet for mitt valg om å jobbe i oppdrettsnæringen. Motor, MC og båt er og store interesser hos meg, og jeg har egen båt og mc som brukes flittig, fortsetter Solveig Willis.

  -Jeg kjenner oppdrettsnæringen godt. Dette er en næring som er svært opptatt, og avhengig av, et rent hav. Elektrifisering og grønne løsninger er på full fart inn på mange områder i næringen. Hurtiggående båter til personfrakt er et område det ikke har vært brukbare grønne løsninger for, avslutter Solveig. 

  Evoy ble startet i 2018 av Gunnar og Leif Stavøstrand som begge har bakgrunn fra fiskeoppdrett. Så langt har Evoy hentet inn 18,6 millioner fra investorer, offentlige midler, premier og tilskudd. 

  – Evoy begynner å levere sine første system til kunder nå i vår, og opplever så stor interesse at vi må styrke laget. Siden hovedvekten av våre kunder kommer fra fiskeoppdrett, og det er her vi ønsker å satse videre, så er vi svært glad for at vi har fått med oss Solveig. Med hennes tekniske innsikt, erfaring, nettverk og stå-på-vilje vil våre kunder få et helt nytt nivå av oppfølging i forhold til hva vi har klart så langt, sier gründer og daglig leder i Evoy, Leif A. Stavøstrand. 

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...