More
  fjellkassen.no

  Røde tall for Fjord1-men venter opptur i 2020

  Selskapet tapte 17 milllioner i fjerde kvartal, men venter økt inntjening i 2020.

  Fjord1 presenterte onsdag regnskapet for fjerde kvartal 2019. Samlet driftsinntekt for kvartalet endte på 689 millioner kroner, med en EBITDA på 159 millioner kroner. Selv om kvartalet var preget av et høyt aktivitetsnivå endte resultatet negativt med et netto tap på 17 millioner kroner.

  fjellkassen.no

  -2019 var et overgangsår med endringer i kontraktsporteføljen og betydelige investeringer. Vi er nå i ferd med å fullføre et omfattende program for fornying av fartøy som vil gjøre flåten vår til en av de største elektrifiserte flåtene i Norge. Dette vil føre til en stor forbedring av miljøavtrykket vårt. Investeringsprogrammet er et viktig sted på vegen mot visjonen vår om å bli med den mest miljøvennlige tilbyderen av ferjetransport og å realisere verdiskapningspotensialet som ligger i den store langsiktige kontraktsporteføljen vår, sier adm.dir i Fjord 1 Dagfinn Neteland.

  Les også: Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Oppstart av flere kontrakter i 2020

  Fjord1 har vunnet flere kontrakter som starter opp i januar 2020, og selskapet vil øke satsingen på nye samband og ferjeruter. Dette vil bidra til at driftsinntektene for 2020 vil øke med mellom 10-15 % sammenlignet med 2019. Det er også ventet at gjeldsgraden vil reduseres ettersom de nye kontraktene vil bidra til økt kontantflyt og flere infrastrukturaktiva skal selges.

  Les også: Mohn kjøper seg opp i Fjord1

  -Fjord1 sin langsiktige strategi og visjon står fast. Selskapet er og vil holde fem med å være en ledende aktør i det norske ferjemarkedet som tilbyr kundene trygg, pålitelig og miljøvennlig transport. I 2020 vil vi fokusere på å få nye fartøy og infrastruktur i full drift for å frigjøre verdiskapningspotensialet som ligger i den store langsiktige kontraktsporteføljen vår, avslutter Dagfinn Neteland.

  Du kan lese kvartalsrapporten i sin helhet her.

  fjellkassen.no

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...