More
  fjellkassen.no

  Kjenner du igjen dette skipet?

  Fire år etter at Volstad Shipping AS solgte konstruksjonsskipet Volstad Surveyor, fremstår nå skipet i en helt ny utgave. Det 87 meter lange fartøyet har vært gjennom en omfattende ombygging hos det nederlandske verftet Damen, og skal ta fatt på nye oppgaver som yacht og forskningsfartøy.

  fjellkassen.no

  Skipet eies i dag av den amerikanske millardæren Ray Dalio, som sammen med sønnen Mark har initiert OceanX prosjektet. Prosjektet handler om å utforske havet og videreformidle dette til publikum gjennom film og bilder. I likhet med Kjell Inge Røkke, er også Ray Dalio med i den eksklusive «The Giving Pledge, der medlemmene har forpliktet seg til å gi bort mer enn halvparten av sin formue til veldedige formål.

  Les også: «Magne Viking» aktuell i kommende Hollywood-film

  Volstad Surveyor før ombyggingen. (Skipsteknisk)

  Volstad Surveyor er opprinnelig designet av Skipsteknisk AS og ble bygget på Freire verftet i Spania i 2010. Skipet var på kontrakt med DeepOcean fra 2012 til 2016, men denne kontrakten ble terminert og Volstad Shipping AS ble seinere tilkjent 60 millioner kroner i erstatning.

  Les også: KV Jarl og KV Bison er Kystvaktens nyeste tilskudd

  OceanXplorer skal i følge nettstedet Super Yacht Times, seile til det Indiske hav for å spille inn en ny BBC-serie som regisseres av James Cameron. Etter ombygging skal skipet ha fått installert et media studio ombord, der filmcrewet kan oppdatere verden med bilder og video.

  Se film under:

  fjellkassen.no

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...