More

  Fra OL-gull til Havila Kystruten

  Gunnar Hvarnes ledet nettopp Norges kokkelandslag til OL-gull. Nå leder han jakten på gullet som skal serveres til de som reiser med Havila Kystruten.

  Da Norge vant OL-gull i kokkekunst sist gang i 2008 var Gunnar Hvarnes med som kokk. Når Norge igjen klatrer på toppen av pallen, er det med hjelp av Hvarnes som coach og leder for laget.

  OL-jubelen har knapt lagt seg før Gunnar Hvarnes er i gang med et nytt prosjekt. I tiden fremover skal Gunnar Hvarnes arbeide med hva som skal serveres gjestene om bord i Havila Kystruten. Havila skal seile fire av de elleve rutene på strekningen Bergen-Kirkenes fra januar 2021, og Gunnar Hvarnes skal bidra til at matopplevelsen blir like bra som naturopplevelsen.

  – Jeg vil vise norsk mat og drikke fra sin beste side. Selvsagt til de utenlandske turistene, men samtidig skal vi også gi de norske reisende smaken på god norsk mat. 

  Gode smaker og gode leverandører

  Mat med tradisjonelle konserveringsmetoder som speking, salting og tørking er noe av det Hvarnes peker på. Han nevner fenalår, gravet hjort og røykt laks. Sjømat blir viktig, det samme vilt og fugl.

  Gunnar Hvarnes forteller smilende at nå er ringen sluttet for hans del. Han startet sin kjøkkenkarriere om bord i en passasjerferje på Oslofjorden da han var tenåring. Nå skal han igjen sørge for mat til sjøs.

  – Mat til så mange og om bord i en båt gjør logistikk og det praktiske spesielt viktig, men vi skal framheve de gode norske råvarene på en enkel måte, og så må vi serverer mat på ulike nivå fra den enkle, men gode og sprø vaffelen i kafeen til den fineste reinsdyrfileten i a la carte-restauranten.


  Alle fellesområder, kafe, a la carte-restaurant og buffetrestauranten som denne illustrasjonen viser, skal ha norske møbler.

  I jakten på de gode smakene hører også jakten på de gode leverandørene med. Gunnar Hvarnes sier han er ute etter både store og små leverandører, og han ser etter de som kan levere spesialprodukt for Havila Kystruten.  Hvarnes skal sørge for totalopplevelsen av maten om bord hos Havila Kystruten. Det betyr at han i tillegg til mat, menyer og leverandører, også skal ha opplæring av ansatte og planlegge alt fra servering til hva maten skal serveres på.

  OL-mesteren sier han gleder seg til å vise frem virkelig gode, norske råvarer, og målet hans er klart:

  – Maten skal bli iallfall halvparten av grunnen til at du skal reise med Havila Kystruten.

  Det ypperste av norsk mat

  Kommersiell direktør i Havila Kystruten, Christian Gamsgrø, sier Havila Kystruten ønsker å både gi passasjerene opplevelsen av god norsk mat og vise fram norsk mat og norske leverandører for et globalt publikum.

  – Da vi lette etter noen til å hjelpe oss med dette, pekte alle på Gunnar Hvarnes. Vi er svært glade over å få han med på laget, og ser virkelig frem til å servere passasjerene våre det ypperste av norsk mat.

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...