More
  fjellkassen.no

  Ocean Installer tildelt kontrakt i Kina

  Ocean Installer har fått kontrakt for installasjon av en undersjøisk strømkabel for CNOOC Liuhua 16-2 feltet i Sør-Kinahavet.

  fjellkassen.no

  Arbeidsomfanget omfatter prosjektstyring, prosjektering, transport og installasjon samt forskjellige andre støttefunksjoner til kundens tekniske team. Ocean Installer vil utføre arbeidet som en underleverandør til COOEC Subsea Technology Co. Ltd.

  -Dette er Ocean Installer sin andre jobb i Kina. Ocean Installers kompetanse og ekspertise innenfor subsea og -undervannskonstruksjoner vil komme til god nytte i prosjektet, og vi tror denne typen samarbeid vil være viktig fremover i det som er et nytt geografisk marked i løpet av de neste årene, sier Odd Strømsnes, administrerende direktør i Ocean Installer.

  Arbeidet er allerede i gang, og selskapet bruker konstruksjonsskipet AMC Connector til jobben. Skipet er utstyrt med DP-klasse 3 og er eid av Ocean Yield AS.

  Prosjektet vil bli styrt i nært samarbeid med COOEC Subsea Technology team i Shenzhen. Ocean Installers prosjektledelse og ingeniørteam vil være basert i Houston og vil bli støttet av hovedkontor i Stavanger.

  CNOOC er operatør på oljefeltet, som ligger omtrent 240 km sør for Hong Kong på 400 meters havdyp.

  fjellkassen.no

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...