More
  fjellkassen.no

  Kontraktsrush for Island Offshore

  Offshore rederiet gleder seg over flere langsiktige kontrakter den siste tiden.

  Island Offshore har sikret seg langsiktige kontrakter for flere av sine PSV fartøy. De to LNG-drevne PSV-fartøyene Island Crusader og Island Contender samt et tredje søsterskip Island Commander, får tildelt kontrakter med Lundin Norge.

  fjellkassen.no

  De to førstnevnte fartøyene i en periode på henholdsvis 600 dager og 400 dager, mens Island Commander kan se frem til en kontrakt med en varighet på tre år. Lundin har i tillegg mulighet til å utøve opsjoner på samtlige fartøy.

  Gir forutsigbarhet

  Arbeidet vil starte mellom april og august i år for de to LNG-skipene, mens Island Commander startet opp på den nye kontrakten i november. Dette er i direkte fortsettelse med eksisterende kontrakt. Island Crusader vil støtte riggen West Bollsta som skal bore ti brønner, mens Island Contender vil støtte riggen Rowan Viking som borer syv brønner. Island Commander vil fortsette å støtte boreaktiviteten på Edvard Grieg slik hun gjør i dag.

  -Vi har ikke sett kontrakter med tilsvarende varighet på ganske lenge nå, noe som gjør det ekstra hyggelig å signere kontrakter for tre skip på en gang. Dette gir forutsigbarhet for alle våre ansatte, samt en stabil inntekt for disse skipene, sier en fornøyd administrerende direktør i Island Offshore Management AS, Tommy Walaunet.

  -Langsiktig kundeforhold er viktig for oss. Alle de tre skipene har vært terminkontrakter for Lundin før, og derfor kjenner de skipene våre godt. Det gleder oss å se at de øker aktiviteten og har et langsiktig behov for fartøyet vårt, sier Walaunet.

  Kontraktsforlengelser


  Island Offshore sikret seg også ett års forlengelse av en eksisterende kontrakt for PSV Island Champion i Aberdeen. Et langsiktig forhold til kunden Team Marine startet tilbake i 2007:

  -Både fartøy og mannskap har levert tjenester av høy kvalitet i mange år med usedvanlig god tilbakemelding fra kunden. Vi er glade og stolte over å ha sikret denne forlengelsen for Island Champion, sier Walaunet.

  I tillegg til disse kontraktene har Island Offshore sikret seg langsiktige kontrakter for ytterligere to PSV-er. Det er ikke kjent hvilken kunde som har kontrahert de to fartøyene.

  -Disse kontraktene gir et betydelig bidrag til ordreboken vår og sikrer arbeidsplasser til vårt kompetente mannskap, avslutter Walaunet.

  fjellkassen.no

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...