More
  fjellkassen.no

  Havarikommisjonen har konkludert etter dødsulykken på Rohav

  Et besetningsmedlem omkom i en arbeidsulykke på Rohav mandag 10 september 2018. Ulykken skjedde i Bergsfjorden i Senja kommune.

  fjellkassen.no

  I ulykkesrapporten som ble publisert onsdag, skriver Havarikommisjonen at det var under klargjøring for neste last at besetningsmedlemmet planla å bytte en slange til hydraulikksystemet som opererte brønnluken til lasterommet. Da slangen ble løsnet, rant oljen ut og det hydrauliske trykket sank, slik at sylinderne raskt mistet bærekraften. Brønnluken lukket seg og klemte personen mot lukekarmen.

  Les også: Elin blir kaptein på Røkkes «REV»

  Manglet sikkerhetsbarrierer

  Havarikommisjonens undersøkelser har vist at brønnluken ikke hadde noen etablerte sikkerhetsbarrierer, og at risiko knyttet til arbeid i nærheten av brønnluken ikke var godt nok dekket i skipets driftsmanual.

  Nå har Rostein som eier skipet sammen med verft og Sjøfartsdirektoratet satt i gang tiltak for at lignende ulykker ikke skal skje igjen.

  Du kan lese hele rapporten på Havarikommisjonens nettsider her.

  fjellkassen.no

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...