More
  fjellkassen.no

  Holland Shipyards Group leverer to elektriske ferger til Boreal

  Boreal har tildelt Holland Shipyards Group kontrakt for bygging og levering av to helelektriske ferger. Skipene skal settes i drift i sambandene Abelnes-Andabeløy og Launes-Kvellandstrand i Agder.

  Den ene fergen som skal trafikkere i sambandet Launes–Kvellandstrand og får en lengde på 49,8 meter og en bredde på 14,7 meter. Kapasiteten blir på 149 passasjerer og 35 personbilenheter, eventuelt tre vogntog.

  fjellkassen.no  Den andre fergen som skal trafikkere i sambandet mellom Abelnes og Andabeløy er litt mindre med lengde 29,8 meter og bredde 10,2 meter. Passasjerkapasiteten på denne fergen blir 99 personer og den får plass til ti personbilenheter eller eventuelt ett vogntog.

  Mellom overfartene vil landstrøm brukes til å raskt lade fergenes batterier, slik at den daglige driften kjøres på elektrisk kraft. Det er installert nødgeneratorer som kan kjøre på bio-diesel.

  Designet er laget av Wärtsilä Ship Design og det er inngått avtale med Holland Shipyards Group for levering av designpakken. 

  De to fergene markerer en betydelig milepæl for Holland Shipyards Group, som ytterligere etablerer sin dominerende posisjon som en avansert fergebygger i Vest-Europa. Med en ordrebok som inneholder flere varianter av elektriske ferger, er verftet stolt over å være en del av løsningen mot en grønnere fremtid for den maritime næringen.

  Fergene vil være i operasjon fra 1.september i 2021. 

  fjellkassen.no

  Her er Island Offshore sin nye kraftplugg

  Under en høytidelig seremoni ved Vard Langsten, ble Island Victory av Gudmor Ingunn Ulstein Botnen. -Vi har opplevd...

  Prosafe kvitter seg med rigg

  Prosafe oppdaterer markedet mandag morgen, og kan melde om en flåteutnyttelse i fjerde kvartal på knappe 23 prosent, mot 63 prosent...

  "West Mira" mistet livbåt i uvær

  Boreriggen "West Mira" ble lørdag truffet av en bølge som medførte at en av riggens livbåter løsnet og falt i sjøen,...